|
TAK SIE BAWI! TAK SIE BAWI! F!! S!! O!! |
| Autor |
Wiadomość |
jarek73

|
Wysłany: 17-08-2004, 12:38 TAK SIE BAWI! TAK SIE BAWI! F!! S!! O!!
|
|
|
NIESTETY.... [kreciol] kiedy wczoraj w nocy obejrzałem zdjęcia z oólnopolskiego zlotu FSO w W-Wie (hotel Wawer), o spokojnym śnie mogłem zapomnieć... Widać właściciel nie widzi w tym nic złego, ale ja osobiście jestem zażenowany i pytam Szanownych Kolegów: "Czy Wy zrobilibyście to swojemu klasykowi?" ..pytam bo nie chcę się czuć odosobniony w opinii, że jest to chore, i że takie zabawy można odstawiać w stojącym u wujka na wsi MRze, gdzie na co dzień nocują kury, a nie w zabytkowym 31-letnim fiacie.... [czerwona] pomijając dodatkowo fakt, że znany nam piękny Fiat '68 Pawła doznał lekkiej dewastacji podczas wspomnianego Zlotu.... ale tego wątku nie rozwijam pozostawiając go ewentualnemu rozwinięciu przez Pawła...choć wątpię by był w nastroju przypominać sobie o Zlocie... |
|
|
 |
KajTan
ModeraTor

|
Wysłany: 17-08-2004, 14:07
|
|
|
szkoda slow....
w zeszlym roku, z tego co relacjonowal wlasciciel fiata, w ktorym tez przeprowadzono test - ile osob sie zmiesci do 125-tki, musial go sprzedac, bo zawieszenie odmowilo wspolpracy...
dewastacja Kryspina polegala na wysmarowaniu kalmek od strony wewnetrznej pasta do zebow (czyszczenia na 4 dni - mechanizm jest montowany w calych drzwich luzem).
Smarowanie klamek poszlo tak dobrze, ze ktos nasmarowal jeden wywietrznik chromwowany na slupku - a przy okazji polamal szczebelki tegoz wywietrznika...
Dzien wczesniej beztroski koles, ktory tez ma klasyka, wkladal swoje kluczyki do kazdego napotkanego fiata - skutkiem czego uszkodzil zamek klapy bagaznika - teraz otwiera sie byleczym....alkoholizm jest choroba [pijaki]
Zarysowanego blotnika przez drzwi innego Poloneza nie licze, bo stalo sie to przy mnie i wlasciciel bardzo mnie przepraszal, a nawet proponowal finansowe pokrycie szkody.
---
Zeby nie bylo, ze tylko mordercy klasykow tam byli, w drodze na zlot wyskoczyla mi swieca na 4 garze - skonczyl sie gwint. Do wawki dociagnieto mnie na holu (200 km) i nie chciano grosza za holowanie! (dzieki Skora . W wawce za 100 zl polecony mechanik wkrecil sprezynke w nagwintowane miejsce swiecy i juz auto dalej mknelo samo...
---
Niech sie Bogus nie obraza, ale Jego podejscie do Klasyka uwazam w tym roku za conajmniej dziwne... Pruc setka po szutrach i wypakowac w pole. Potem auto zapelnioly 22 osoby (tyle ich weszlo) - srendio 1 osoba 60 kg - 1320 kg!!!!!
Ladownosc fiata 400kg... |
|
|
|
|
 |
Xavier
Moderator

|
Wysłany: 17-08-2004, 22:51
|
|
|
Byłem wdziałem i powiem tyle, że nawet nowoczesnego samochodu bym nie dal na taki "test" a co dopiero mówić o klasyku.
P.s. Ja bym liczył średnio, że jedna osoba waży 70kg, co daje łączną wagę 1540kg |
_________________ Honda S2000
Honda Forza 250
Opel Omega
Suzuki Swift
 |
|
|
|
 |
GRzegorz
I-wszy seGRetarz

|
Wysłany: 18-08-2004, 06:14
|
|
|
Maksymalna żenada...
Serce się kraje jak czytam co uczyniono klasykom z których nasz klub był do tej pory dumny...
Daleko nam jeszcze do Europy
[czerwona] [kreciol] |
|
|
|
 |
Sebaa
Amator Policmajster

|
Wysłany: 18-08-2004, 11:59
|
|
|
| Xavier napisał/a: | Byłem wdziałem i powiem tyle, że nawet nowoczesnego samochodu bym nie dal na taki "test" a co dopiero mówić o klasyku.
|
Ja mogę ewentualnie udostępnić na taki test RENO [rotfl] Master. Dużo miejsca jest i ładowność też spora ...
Innego samochodu bym nie dał |
_________________ Sebaa
Kto umiera bogatszy,
ten wygrywa.
MB W114 280 '73 "White Lady"
MB W110 190 Dc '64 "Niuniek"
Yamaha TDM 900 '07 "Amaterasu II"
 |
|
|
|
 |
Zoppoter
Francuska Trąba

|
Wysłany: 18-08-2004, 12:11 Re: TAK SIE BAWI! TAK SIE BAWI! F!! S!! O!!
|
|
|
| Czy ktoś zechciałby mnie pouczyc, co to jest to zielone, na którym stoi piwo? Na pierwszym obrazku, znaczy. |
_________________ Język używany przez purystę językowego, Moderatora Xaviera:
"Za robie OT w temacie." (w uzasadnieniu mojego ostrzeżenia).
 |
|
|
|
 |
Xavier
Moderator

|
Wysłany: 18-08-2004, 12:37 Re: TAK SIE BAWI! TAK SIE BAWI! F!! S!! O!!
|
|
|
| Zoppoter napisał/a: | | Czy ktoś zechciałby mnie pouczyc, co to jest to zielone, na którym stoi piwo? Na pierwszym obrazku, znaczy. |
To jest Fiat 125p kombi, a dokładniej dach tego samochodu. A na drugim planie jest otwarta klapa tegoż samochodu. |
_________________ Honda S2000
Honda Forza 250
Opel Omega
Suzuki Swift
 |
|
|
|
 |
Zoppoter
Francuska Trąba

|
Wysłany: 18-08-2004, 12:45 Re: TAK SIE BAWI! TAK SIE BAWI! F!! S!! O!!
|
|
|
| Xavier napisał/a: | | To jest Fiat 125p kombi, a dokładniej dach tego samochodu a na drugim planie jest otwarta klapa tegoż samochodu. |
O rany... [mlotek2]
Byłem święcie przekonany, że to długa maska jakiejś wspóczesnej repliki z niewielka płaską szybą przednią... [galy] [kreciol] [rotfl2] [nana] |
_________________ Język używany przez purystę językowego, Moderatora Xaviera:
"Za robie OT w temacie." (w uzasadnieniu mojego ostrzeżenia).
 |
|
|
|
 |
GRzegorz
I-wszy seGRetarz

|
Wysłany: 18-08-2004, 13:00
|
|
|
normalnie, miałem to samo wrażenie na pierwszy rzut oka [mlotek2] Ale się zreflektowałem. [galy]
Jak więc widac najprościej zrobić replikę z fiaciora kombi.
Należy tylko obciąć dach z klapą. Z tego robi się maskę i szybę a potem już tylko dorabia cały dół od nowa. |
|
|
|
 |
Tomekk
Patryk Mikiciuk

|
Wysłany: 18-08-2004, 20:29
|
|
|
| Czy są gdzieś już zdjęcia z tej wspaniałej imprezy? |
_________________ Polskie Fiaty i inne graty:) |
|
|
|
 |
jarek73

|
Wysłany: 18-08-2004, 21:25
|
|
|
| Tomekk napisał/a: | | Czy są gdzieś już zdjęcia z tej wspaniałej imprezy? |
www.fsoautoklub.pl ---> forum ---> zloty,spotkania ---> i po zlocie |
|
 |
Tomekk
Patryk Mikiciuk

|
Wysłany: 22-08-2004, 09:18
|
|
|
| jarek73 napisał/a: | | Tomekk napisał/a: | | Czy są gdzieś już zdjęcia z tej wspaniałej imprezy? |
www.fsoautoklub.pl ---> forum ---> zloty,spotkania ---> i po zlocie |
Albo ja nie umiem szukać, albo fotek tych tam jescze nima. |
|
|
|
 |
jarek73

|
Wysłany: 22-08-2004, 15:50
|
|
|
| Tomekk napisał/a: |
no jakby Ci to powiedzieć....prawidłowa odpowiedz-"nie umiesz" [rotfl] www.fsoautoklub.pl / forum / spotkania i zloty / i po zlocie.... poświęć trochę czasu na odnalezienie linków do zdjęć w znajdujących się tam postach. Przeważnie są w miejscu podkreślonego "tutaj", albo pod czyjąś ksywką.. POWODZENIA!!! |
|
 |
Tomekk
Patryk Mikiciuk

|
Wysłany: 23-08-2004, 21:22
|
|
|
| jarek73 napisał/a: | | Tomekk napisał/a: |
no jakby Ci to powiedzieć....prawidłowa odpowiedz-"nie umiesz" [rotfl] www.fsoautoklub.pl / forum / spotkania i zloty / i po zlocie.... poświęć trochę czasu na odnalezienie linków do zdjęć w znajdujących się tam postach. Przeważnie są w miejscu podkreślonego "tutaj", albo pod czyjąś ksywką.. POWODZENIA!!! |
Na www.fsoautoklub.pl są zdjęcia w części oficjalnej, ale widać że ostro ocenzurowane i okrojone. |
|
|
|
 |
Xavier
Moderator

|
Wysłany: 23-08-2004, 22:07
|
|
|